• 0721179179
  • Str. Gh.Doja, nr.7, bl. 35F, Ploiești
  • Luni - Vineri: 09:00 - 20:00
De ce este important să alegi implantul dentar ca plan de tratament?

De ce este important să alegi implantul dentar ca plan de tratament?

Cei mai mulți dintre pacienți sunt de părere că dinții lipsă sunt doar o problemă de ordin estetic, iar acesta este și principalul motiv pentru care ajung târziu la un consult de specialitate, când deja schimbările s-au produs, iar problemele au început să apară. Află din acest material de ce este atât de important să alegi implantul ca plan de tratament. Cu atât mai mult, citește acest material dacă ești de părere că implantul dentar este un moft!

Totul începe cu un dinte lipsă sau cu o afecțiune dentară care nu este tratată la timp din diferite motive. De multe ori, alegerea planului de tratament dentar este pusă în așteptare deoarece pacienții cred că acea afecțiune nu pune în pericol în niciun fel sănătatea, ci este doar o problemă de ordin estetic. Ei bine, atât realitatea medicală, cât și cea din teren sunt cu totul și cu totul altele. Să îți spunem și de ce.

Un dinte lipsă sau o afecțiune dentară produc și alte efecte în afară de cele estetice. Și niciunul din aceste efecte nu este benefic pentru sănătatea pacientului.

Dinții lipsă afectează și dinții învecinați

Majoritatea pacienților sunt de părere că un dinte lipsă este total inofensiv. Nu este adevărat, acesta este doar un mit. În timp, alveola în care se afla   dintele lipsă va suferi modificări. Adică se va resorbi, nemaifiind nicio rădăcină dentară care să îi mențină forma. Această resorbție va atrage după sine, ca într-un joc de domino, efecte asupra celorlalți dinți, care își vor schimba poziția anatomică normală, pentru a se adapta acestor noi schimbări. Iar modificarea poziției naturale a dinților poate atrage după sine alte probleme: va crea o predispoziție către alte afecțiuni dentare, infecții și probleme la nivelul articulațiilor temporo-mandibulare.

Dinții lipsă te vor ”chinui”

Unul sau mai mulți dinți lipsă te vor pune în imposibillitatea de a mânca normal, de a râde și vor produce dureri. Iar aceste aspecte nu sunt de neglijat, pentru că se vor răsfrânge asupra stării tale, producând dincolo de disconfort, nervozitate și frustrare.

Fața căzută, un efect al dinților lipsă

Dinții lipsă vor duce în timp și la modificarea fizionomiei feței. Probabil că ați văzut frecvent acest lucru la persoanele de vârsta a treia, edentate total (cu totți dinții lipsă). Un singur dinte poate lipsă poate produce aceleași efecte. În funcție de localizarea lui, va afecta mușchii faciali din zonă. Dacă dintele lipsă este frontal, va afecta mușchii buzei, de exemplu. Dacă este lateral, va afecta  mușchii de la nivelul obrazului, iar fața va apărea ușor deformată.

Acestea sunt doar câteva dintre motivele care să te determine să alegi varianta unui implant dentar, însă nu sunt singurele. Lipsa dinților sau afecțiunile dentare lăsate netratate  vor duce la complicații. Chiar dacă acestea nu se produc în câteva luni, în momentul în care se vor produce, pot deveni o urgență, iar investiția făcută în redarea sănătății zâmbetului poate fi de câteva ori mai mari decât cea inițială.

Acestea sunt avantajele implantului dentar și ai toate motivele să alegi ACUM acest plan de tratament !

Salvezi dinții învecinați

Implantul dentar se inserează în locul dintelui lipsă, pur și simplu. Acest lucru înseamnă că ceilalți dinți nu vor mai fi șlefuiți, ca în cazul unei punți dentare și că structura anatomică dentară normală va fi păstrată. Astfel, elimini și riscul migăririi dinților, implicit a riscurilor de infecții frecvente.

Sănătate dentară pe termen lung

Implantul dentar este una din cele mai sigure planuri de tratament, cu rata cea mai ridicată de durabilitate și rezistență. Investiția pe care o faci în efectuarea unui implant dentar îți va oferi beneficii mai mult de 10 ani de la realizarea inserării implantului.

Îți protejezi toți dinții

Implantul dentar nu ajută un singur dinte, ci întreaga ta dantură, implantul dentar susținând implicit sănătatea dinților limitrofi. Atunci când lipsește un singur dinte, alterarea sănătății osoase și a gingiilor va duce la instabilitatea tuturor dinților, precum și la afecțiuni complexe. Implantul dentar îți oferă siguranță din acest punct de vedere.

Limitarea atrofiei osoase

Atrofia osoasă se instalează în primul an de la pierderea dintelui. Un implant dentar este cel care limitează acest proces și reduce implicit consecințele nebenefice. Implantul dentar menține sănătatea osului și previne deformarea gurii și a feței.

Dacă vrei să afli mai multe despre avantajele implantului dentar, accesează aici.
Dacă vrei să afli mai multe despre prețurile speciale la implant dentar și pachetele disponbile, accesează acest link.

Share: